Onbeperkte mogelijkheden    
Jaarbeurs | Utrecht
Tot ziens
in 2020

interviews

 • Support 2018 barst uit zijn voegen door alle activiteiten

  21 mei, 2018

  Lees meer >>

 • “Helaas, ik heb het vier jaar geleden voorspeld”

  3 mei, 2018
  Vier jaar geleden hield zij ook een presentatie op Support. De participatiesamenleving was net als begrip gelanceerd. Ze sprak haar angst uit. Als de mantelzorger maar niet het afvalputje van de zorg zou worden. Nu, vier jaar later is de angst van mantelzorger en eigenaar van adviesbureau Autarkia Eliane Heseltine bewaarheid geworden. Als rasoptimist zegt ze: “Inderdaad het afvalputje van de zorg. Ik was er bang voor en het is uitgekomen.”

  Lees meer >>

 • Met duct tape in een rolstoel de wereld rond

  1 mei, 2018
  Wereldreizigster Jacqueline van Creveld maakt altijd wel wat mee. Bijzonder was Indonesië waar ze als de Koningin van Sheba op zoek ging naar orang-oetans, handig ook die duct tape waarmee je kunt worden vastgeplakt in een safari wagen om te voorkomen dat je eruit valt. Jacqueline vertelt als ervaringsdeskundige reizen haar verhaal op het event Support, van 30 mei tot en met 2 juni in de Jaarbeurs in Utrecht. Ze reist de wereld rond in haar rolstoel. 

  Lees meer >>

 • Geen vraag te gek voor de Mezzo Mantelzorglijn

  5 april, 2018

  "We zien dat de zorg verandert. Er wordt steeds meer van de burger zelf gevraagd. Je kunt niet meer afwachten totdat je iets overkomt en verwachten dat de gemeente alles voor je oplost. Die tijd ligt achter ons. Iedereen krijgt met mantelzorg te maken." Aan het woord is Ginette Klein van de Mantelzorglijn. Zij en haar collega's zijn vorig jaar vierduizend keer gebeld met de meest uiteenlopende vragen. De Mezzo Mantelzorglijn is aanwezig op het event Support dat van 30 mei tot en met 2 juni in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.

  Lees meer >>

 • “We zijn niet zielig, we hebben alleen soms hulp nodig”

  20 maart, 2018
  Zwartgallige humor met een glimlach. De naam van zijn Facebook-pagina WheelChair Mafia is bij toeval ontstaan. Inmiddels doet Frank Sanders er toe. Zo zelfs dat hij onlangs is geïnterviewd door Facebook Amerika over zijn initiatief. Van 30 mei tot en met 2 juni is hij op Support 2018. Hij presenteert de mooiste voorbeelden. Foto’s, inclusief licht bijtende teksten. “Het draait om bewustwording.”

  Lees meer >>

 • Johan Cruyff Foundation komt met Cruyff Court naar Support 2018

  14 maart, 2018
  “Het maakt ons niet uit welke sport je kiest. We willen vooral laten zien dat voor kinderen met een beperking heel veel mogelijk is. Dertig procent van de kinderen in Nederland beweegt te weinig, voor kinderen met een beperking ligt dit percentage zelfs op zestig procent. Bewegen is fysiek goed, maar er is nog zoveel meer. Het geeft zelfvertrouwen en leidt tot nieuwe sociale contacten.”

  Lees meer >>

 • Joy van der Stel deelt op Support ervaringen

  6 maart, 2018
  “Ik zit in een rolstoel en mijn man heeft een bril op.” Ze heeft de begrippen mensen met een anders werkend lichaam binnen inclusie geïntroduceerd. Wil je dat mensen zelfstandig zijn en eigen keuzes kunnen maken, moet je ze niet overladen met hulp. Joy van der Stel, van professie spreker, projectbegeleider, coach en schrijver, denkt liever in uitdagingen en kansen. Zij is één van de sprekers op het evenement Support 2018 dat van 30 mei tot en met 2 juni in de Jaarbeurs die in Utrecht wordt gehouden.

  Lees meer >>