Onbeperkte mogelijkheden    
Jaarbeurs, Utrecht

Opperbeste stemming met onbegrensde mogelijkheden op Support 2018

Het was voor het eerst sinds vijf jaar dat ze weer fietste. Een regelrechte overwinning. Het is één van de vele, wondermooie verhalen van Support 2018, het event voor mensen met een bewegingsbeperking, hun omgeving en (zorg)professionals. Support is vorige week bezocht door 13 duizend mensen, thema dit jaar was 'Onbegrensde mogelijkheden'.

Brand manager Sander Braam van Jaarbeurs kijkt met een grote glimlach om zijn mond terug. "Het was onze bedoeling om mensen te laten zien wat allemaal mogelijk is. Een meisje dat voor het eerst sinds heel lange tijd weer fietst geeft een goed gevoel. Datzelfde geldt voor mensen die hebben kunnen ervaren wat het is om van een skipiste af te glijden. Grenzen verleggen. En dan heb ik het nog niet eens over die negenjarige jongen die ineens achter het stuur van een lesauto zat. Je kunt niet jong genoeg zijn om je grenzen te verleggen."

Support richt zich op mensen met een bewegingsbeperking, mantelzorgers en professionals als ergo- en fysiotherapeuten. Het event viel goed in de smaak. Support kreeg een 7.6 als algemeen rapportcijfers. Naast een representatief expositieprogramma, waren er veel activiteiten en veel seminars die druk zijn bezocht. Braam: "Als ik dat vergelijk met voorgaande jaren hebben we grote slagen gemaakt. Dat verklaart ook de hoge overall waardering."

Innovaties

De samenstelling van het bezoek was gelijkelijk verdeeld over mensen met een bewegingsbeperking, de mantelzorgers en de professionals. De drie belangrijkste redenen om Support te bezoeken waren: op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen, gerichte informatie verzamelen over eigenschappen van een specifiek product en oriëntatie met betrekking tot aankoopplannen. Professionals als ergo- en fysiotherapeuten waren vooral op zoek naar innovaties. Een op de vijf mensen heeft op Support een product gekocht en direct ook mee naar huis of de praktijk genomen.

De beurs kende een keur aan activiteiten. Allemaal goed bezocht. Neemt niet weg dat er ook uitschieters waren. Het Kleine hulpmiddelenplein, het Aangepaste reizenplein en het rolstoelparcours vonden gretig aftrek.

Sander Braam: "We wilden mensen vooral laten zien wat er allemaal mogelijk is. De reacties op Twitter laten niets aan duidelijkheid te wensen over. Het kwam erop neer dat mensen op Support als volwaardig worden gezien en dat alles vanzelfsprekend toegankelijk is. Iets dat in het dagelijks leven ontbreekt. Een andere quote op Twitter: 'Na Support is het echt iedere keer weer een schok hoe ontoegankelijk de echte wereld is.' Het maakt duidelijk waar wij als Support voor willen staan, onbegrensde mogelijkheid in een inclusieve samenleving."

De volgende Support wordt in 2020 gehouden. Volgend jaar wordt op de beurs Zorgtotaal extra aandacht besteed aan de revalidatiesector.

Benieuwd hoe het er in 2018 aan toe ging? Bekijk onderstaande video.