Onbeperkte mogelijkheden    
Jaarbeurs, Utrecht
 
13 - 16 mei 2020

Support 2020 vindt plaats van woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei in Jaarbeurs. Zien wij u dan ook?

Er was ontzettend veel te doen op Support 2018. Voor iedereen. Dus voor bezoekers met een beperking én voor de mensen in hun (directe) omgeving. Zie hieronder voor een overzicht van alle activiteiten:

Support | ActiviteitenWorkshops en presentaties

Op Support vond je een uitgebreid programma met workshops en presentaties. Er waren zes verschillende theaters waar in totaal ruim honderd presentaties werden gegeven. De theaters waren ingedeeld naar thema, namelijk; Toegankelijkheid Theater, Welzijn Theater, Ervaring Theater, Wegwijs Theater, Letselschade Theater en het Academie Theater. Het programma van de 2018-editie vind je hier »

Support | ActiviteitenOnbeperktplein

Ook dit jaar was er weer een Onbeperktplein in samenwerking met het DELA goededoelenfonds. Elke dag was hier van alles te beleven. Zo werd er dagelijks een demonstratie gegeven met een hulphond, kon je kijken naar een modeshow van Stichting SUE’s Warriors, een rolstoeldans aanschouwen en luisteren naar het WheelChair Mafia lied. Daarnaast konden bezoekers met een beperking die graag vrijwilligerswerk doen meedoen aan de DELA goededoelenpitch.                                      

Paviljoenen

Op Support vond je diverse paviljoenen met ieder een eigen thema. Klik hier voor een overzicht »

Support | ActiviteitenJohan Cruyff Court

Sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel op Support. Daarom was er dit jaar een samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, zij brengen mensen vooruit door beweging, juist voor wie die beweging niet vanzelfsprekend is. De foundation legde een Cruyff Court aan, een sportvloer waar allerlei demonstraties getoond werden en waar bezoekers natuurlijk ook aan mee konden doen! Klik hier voor meer informatie »

Speeltuin    Urban pop-up samenspeelplein

       Op Support was een gezellige samenspeelplek voor kinderen. De speeltuin was zo
       ingericht dat kinderen met én zonder beperking samen konden spelen. Het werd een
       mooie 'buiten' speelplek binnen in de hal met een stoere uitstraling, veel hout en
       groen en innovatieve speeltoestellen. Kinderen konden zich vermaken met onder
       andere coöperatieve spellen, een waterbed, een muziektoestel, zand- en voelbakken
                                                                            en sensorische beplanting. De speeltuin is tot stand gekomen samen met
                                                                            de Speeltuinbende, KJ Projects, Suzanne van Ginneken en Jan Ooms. De
                                                                            speelobjecten zijn geleverd door De Springkussenfabriek, Yalp, Kompan, Hans van
                                                                            Dorp en Goede Speeltoestellen.

Rollerbaan

Skibaan on tour

Er is steeds meer interesse in aangepast wintersporten. Daarom kwam 'Aangepaste wintersporten NL' naar Support met een roller(ski)baan waar je kennismaakte met aangepast zittend en staand skiën, en aangepast snowboarden. Uiteraard was er deskundige begeleiding op de baan. Dagelijks vonden er verschillende demo's en clinics plaats. Bekijk hier » voor een impressie van de rollerbaan.  

Rolstoeltestparcoursen

In hal 7 konden bezoekers de nieuwste rolstoelen zelf uitproberen. Je vond hier twee testparcoursen: één voor handrolstoelen en één voor elektrische rolstoelen. 

 

Innovatie Awards

Dit jaar werden de beste noviteiten in het zonnetje gezet door middel van de Innovatie Awards. Er was een jury- en publieksprijs. Daarnaast werd er een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor de innovatie die wellicht niet optimaal voldoet aan alle criteria maar wel veel belovend is voor in de toekomst (bijvoorbeeld prototypes). Alle genomineerden kregen bovendien een podium aan het hoofdgangpad in hal 7. Bekijk hier de winnaars per categorie »

Autotestparcours

Een populaire activiteit op Support is het autotestparcours in samenwerking met de RAI vereniging! Ook dit jaar kon je op het buitenterrein auto’s bekijken in de showroom en zelf een testrondje maken.

 

Adviespunt

Centraal op de beurs vond je het adviespunt. Deze balie is een samenwerking tussen PerSaldo, Mezzo en het Nationale Zorgnummer. Hier kreeg je antwoorden op al je vragen rondom producten, diensten & (juridisch) advies. Mensen met zorg en/of ondersteuning die vallen onder de Jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Zorgverzekeringswet (Zvw) en of de Wet langdurige zorg (Wlz) konden terecht bij het Juiste Loket (onderdeel van PerSaldo). Zij
                                                                          konden je ook helpen als nog geen zorg of ondersteuning hebt, maar deze wel graag
                                                                          wil aanvragen.

Meet & Greet XL met Onbeperkt aan de Slag

Tijdens Support vond er een Meet & Greet XL plaats georganiseerd door Onbeperkt aan de Slag. Tijdens deze Meet & Greet XL ontmoetten werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar, in een ongedwongen en informele sfeer. Bedrijven die personeel zochten gingen in gesprek met werkzoekenden met een beperking om elkaar op die manier te leren kennen en te kijken naar de mogelijkheden, op basis van competenties en talent. 

KreaDoe Hobbyplein

KreaDoe is hét event voor iedereen die houdt van handgemaakt en DIY. Op Support kon je je creatieve ei kwijt op het KreaDoe Hobbyplein. Zo kon je meedoen aan één van de vele workshops zoals scrapbooking, sleutelhanger maken van foam clay of het maken van je eigen plantenhangers van macramé.

Kleine Hulpmiddelenplein

Voor het eerst deze editie was er een Kleine Hulpmiddelenplein. Hier stonden meerdere aanbieders die hun hulpmiddelen verkochten; van een rolstoel opbergtas en automatische garde tot wegwerpverzorgingsproducten en drinkbekers. 


Aangepaste Reizenplein

Onbezorgd vakantievieren, dat verdient iedereen. Op het aangepaste Reizenplein vond je daarom meerdere aanbieders, zoals Reisburo Vakantie en Zorg, Travlin Kids, Stichting Wielewaal, Ronald McDonald Kinderfonds en SRG Aangepaste vakanties die hielpen bij het samenstellen van een onvergetelijke vakantie naar de zon of sneeuw, zowel binnen als buiten Europa. Ook Vinda Media, Bio Vakantieoord, Carias Zorg op Zee, Vakantieverblijf Middelpunt, Imminkhoeve, Landstede Buitengewoon Reizen, SET-
                                                                           Reizen BV, SailWise, Best Bijzondere Campers Kockengen, Jann Verzorgt en Seehotel 
                                                                           Rheinsberg waren hier te vinden. 
 
Villa Pardoes

Vakantiebelevingsplein

Villa Pardoes organiseerde op de beurs een plek helemaal in vakantiesferen. Je kon spelletjes komen spelen met de kinderen en genieten in een strandstoel met je tenen in het zand en een drankje in je hand.